Dzisiaj ostatni dzień szkoły, 
proponuję z tej okazji pyszne 
drożdżowe bułeczki z truskawkami.
Przepis podejrzałam na blogu kliknij 
i postanowiłam wypróbować.
Przepis na nie jest bardzo prosty, 
polecam, każdemu na pewno się udadzą.
Po sezonie truskawkowym można 
śmiało wykorzystać inne owoce.
Składniki:
400 g mąki
 25 g drożdży świeżych
150 ml mleka ciepłego 
50 g cukru 
 40 ml oleju 
 2 jajka
70 g masła roztopionego
szczypta soli 
Wykonanie:
Ciasto wyrobić. 
Pozostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. 
Następnie przed formowaniem drożdżówek 
krótko raz jeszcze je wyrobić.
Formujemy kulki, lekko je rozpłaszczamy 
i pozostawiamy do ponownego wyrośnięcia. 
Następnie szklanką robimy wgłębienie, 
układamy owoce i posypujemy kruszonką.
Pieczemy około 20-25 minut 
w temperaturze 180 stopni.
Ostudzić, polać lukrem.
Smacznego !!!