Już kiedyś dzieliłam się z Wami przepisem na tartę (tu). 
Dzisiaj znowu tarta, ale w innym wydaniu. 
Ciasto wg Gordona Ramsay'a - jest dla mnie 
najlepsze ze wszystkich, które próbowałam. 
Proste w wykonaniu, bardzo kruche i smaczne. 
Dzisiaj wersja z kurczakiem, brokułem i szpinakiem.
Dzielę się przepisem, proszę się częstować.
Ciasto:
mąka pszenna - 225 g
masło - 140 g
sól - 1 łyżeczka
woda - 4 łyżki
Mąkę z solą zagnieść szybko z pokrojonym masłem, 
wlać wodę, szybko połączyć, owinąć w folię 
i wstawić do lodówki na min. 30 minut.
Cienko rozwałkować na wysmarowaną masłem formę do tarty, 
wstawić znowu do lodówki na kwadrans.
Na cieście ułożyć papier do pieczenia i obciążyć np. fasolą. 
Piec 15 minut z obciążeniem, 
a następnie 10 minut bez niego w temperaturze 180 stopni.
Nadzienie:
filet z piersi kurczaka - oprószony solą i pieprzem,
pokrojony drobno i podsmażony na oleju,
cebula pokrojona w kostkę i podsmażona,
brokuł - ugotowany,
śmietanka 18%,
jajka - 4 szt.,
ser mozarella - pokrojony w plastry,
gałka muszkatołowa,
sól,
pieprz.
Na przygotowane wyżej i podpieczone ciasto 
położyć składniki. 
Jajka połączyć ze śmietanką i mozarellą. 
Przyprawić gałką, solą i pieprzem, 
wylać na tartę z warzywami. 
Zapiekać ok. 40 minut w temp. 200 stopni do ścięcia masy 
i lekkiego zarumienienia wierzchu.
Smacznego!!!